Köz.ép.

Hiánypótló felső tagozatos tehetséggondozó programot indít az MCC [+]

Szeptember elsejétől négy magyarországi nagyvárosban lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) új tehetséggondozó tréningjére. A Fiatal Tehetség Program (FIT) felső tagozatos diákoknak kínál játékos gazdasági, egészségügyi, kommunikációs és természettudományos képzéseket. Az ingyenes, hétvégi programok a gyakorlati angoltudást és a célzatos pályaválasztást is segítik.

Így telt az első Keresztény Sziget [+]

A hitünkben gyökerező közös értékeket tudatosítani, beszélgetni, családi körben együtt tölteni egy kellemes napot – ezek voltak a fő céljai a Keresztény Szigetnek, melyen a különböző keresztény szervezetek tagjai vettek részt május 30-án, a budapesti Margit-szigeten.

Missziós terület [+]

5. rész: „Amit tennem kellett”

„Ez az iskola egy kísérleti központ. Mi a gyerekeknek felkínálunk egy életmegoldási lehetőséget, ami erősen kereszténység központú. És itt nagyon fontos minden szó: felkínálunk. Kényszer ebben a populációban nincs.” – mondja a keszthelyi Farkas Edit Szakképző iskola igazgatója. Missziós terület, befejező rész.

Missziós terület [+]

4. rész: Úton

Budapest távoli vágykép annak a gyereknek, aki még sosem járt ott, egy hőstörténet pedig megfoghatatlan abban a körben, ahol alig létezik az olvasás kultúrája. A keszthelyi iskola diákjaival a Nemzeti Színházba látogattunk, a János vitéz előadására. Missziós terület, 4. rész.

Missziós terület [+]

3. rész: A vendég

„Cigánytelepen nőttem fel, mélyszegénységben. Szürreális álom volt, hogy rendőr, netán pszichológus legyek, pedig mindkettő megfordult a fejemben” – mesélte a keszthelyi Farkas Edit Szakiskola diákjainak Molnár Ferenc Caramel. Missziós terület, 3. rész.

Missziós terület [+]

2. rész: Szarvasok

„Azért tesszük, hogy egyenes derekú, emelt fejű nemzedék nőjön föl” – foglalja össze közösségszervező munkájának értelmét Zöldy Pál, a Keszthelyi Farkas Edit Szakiskola hittantanára. A Missziós terület doku-sorozat 2. része.

Missziós terület [+]

1. rész: „Misszionáriusok”

Egy kis vidéki szakképző iskola diákjai között mintaértékű közösségépítés zajlik. Dokumentumfilm-sorozat a biztonság hiánya miatt fájdalmasan gyorsan felnőtté váló fiatalokról és nevelőik napi szintű küzdelméről.

Napelemek kerültek a Szent Gellért Gimnázium tetejére [+]

Üzembe lépett a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium napelemes rendszere, jövőre már az intézmény működéséhez szükséges villamosenergia több mint kétharmadát a gimnázium maga állítja elő.

Beépített szépség [+]

Nemzetközi Evangéliumi Találkozó Balatonszemesen: augusztus 20 - 24. - Ez az a nap, Cross Sound, BalatonNET: újabb keresztény tömegrendezvény? - kérdezem Bíró Zsolttól, aki a találkozó egyik programszervezője és kommunikációs felelőse.

Május 24‐én újra megmozdul a Kárpát‐medence [+]

Idén újra a Papp László Budapest Sportaréna ad helyet az Ez az a nap!‐nak. A rendezvényen fellép a legendás amerikai Newsboys, akik először járnak Magyarországon.

Az Egyház válaszai a társadalom problémáira [+]

Elindult a Katolikus Társadalmi Napok honlapja

Kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, játékok és valódi fesztiválhangulat adják a keretét a Katolikus Társadalmi Napok („Kattárs") programsorozatnak, amelyet 2013. szeptember 20.-22. között rendeznek Budapesten, a Nemzeti Múzeum kertjében. A „Társak vagyunk!" jelmondattal meghirdetett esemény fő célja, hogy minden érdeklődő számára is bemutassa az Egyház válaszait a társadalom égető kérdéseire és problémáira.

Fogoly voltam és eljöttetek hozzám [+]

A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, a szögesdrótok mögött, a rideg falak közt van egy kerek kápolna, ahol bentlakó és látogató egyaránt elfelejti, hogy hol is van. A kápolna tágas, világos, és gyönyörű freskók díszítik, melyeket maguk a rabok festettek. Ez a helyiség ad otthont minden héten a foglyokból alakult mesekörnek, mely valójában egy színjátszókör. Kezdetben karácsonyi előadásokkal készültek saját családjaik számára, mostanra azonban már sikeres budapesti vendégszereplést is tudhatnak maguk mögött. Vezetőik Büky Dorottya, a Feldmár Intézet igazgatója, és Kóródi Mária. Egy felejthetetlen előadás és egy magával ragadó próba után Büky Dorottyát kérdeztem.

Június 1-jén ismét egy irányba mozdul az ország! [+]

Idén újra a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont az évente megrendezésre kerülő, nagyszabású keresztény felekezetközi eseménynek, az Ez az a nap!-nak.

Valódi értékek [+]

Nincs ember, aki ne ismerné Rockenbauer Pál 1979-ben forgatott Másfélmillió lépés Magyarországon című természetfilmjét. A több mint ezer kilométeres túra operatőrével, a magyarországi természetfilmezés doyenjével, Szabados Tamással beszélgettünk.

Isten a börtönben [+]

Különleges előadáson vehettem részt március 9-én az Akváriumban: a Balassagyarmati Fegyház és Börtön lakói adtak elő egy zenés, meseszerű történetet, mely Igazmondó Laci és testvérei kalandjait beszéli el árvaságra jutásuktól kezdve a bankrabláson, lebukáson, börtönön keresztül hőssé válásukig, majd szabadulásukig.

Lesz-e közjó profit nélkül? [+]

Az egyház tanítása ma is nagyon sok társadalmi és gazdasági kérdésre ad választ. A pápai enciklikákon keresztül olyan paradigmáról beszél az egyház, melyet emberi gondolkodásmódunk határoz meg. Ez az emberi gondolkodásmód az alapja keresztény hitünknek is - mondja Baritz Sarolta Laura domonkos nővér, a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola tanára. Interjú.

Boldog Harácsonyt! [+]

November 23-án tartották az amerikaiak körében az oly népszerű Black Friday-t, ami a karácsonyi vásárlási őrűlet hivatalos megnyítójának tekinthető. A boltok és az online áruházak ilyenkor “soha” vissza nem térő akciókkal próbálják rávenni az embereket a vásárlásra.

Nemcsak a népmesékben menti meg az országot a legkisebb királyfi [+]

Az egész ország gyászolta Kopp Máriát, aki számtalan kiemelkedő tudományos eredménye mellett a Három királyfi, Három királylány Mozgalom elindítója volt. Nem csoda, hogy sokan aggodalommal kérdezték, hogyan alakul majd e kezdeményezés sorsa. Skrabski Fruzsinával, Kopp Mária lányával erről beszélgettünk.

Elszáll egy hajó a szélben [+]

indulnak, nem várnak tovább

Akármilyen lomha is a hajó, ha elmozdul a kormány, előbb-utóbb fordulni kezd - állapítja meg Kunszabó Zoltán lelkipásztor, az Új Jeruzsálem közösség alapítója - ezt a pillanatot éljük át most. A Reménység Fesztivál a teljes magyar Egyházat, minden misszió iránt fogékony felekezetét és közösségét összefogta. - Sehol máshol nem tapasztalható folyamat indult el - állítja egyöntetűen a rendezvény minden szervezője. Papp László Budapest Sportaréna, 2012. június 2.

Pilátus és Jézus a budaörsi Kőhegyen [+]

Budaörs életét minden harmadik év nyarán különös passiójáték határozza meg. A próbák az adott év tavaszán kezdődnek, ettől kezdve a férfiak túlnyomó többsége nem borotválkozik, kivéve Pilátust és a római katonákat. A Budaörsi Passióban mintegy háromszázan járulnak hozzá az impozáns játékhoz.

Vissza a lap tetejére
impresszum / médiaajánlat / adatvédelem / partnereink /