Lat

Florenszkij: A kultusz filozófiája [+]

Istenfélelem. Nagyon messze kerültünk ettől a szótól, gondolattól. Inkább azt szoktuk hangsúlyozni, hogy Jézus mindig azzal biztatta tanítványait: ne féljetek.

Egyszer volt, hol nem volt... [+]

Boldizsár Ildikó: Meseterápia a gyakorlatban

Ki emlékszik gyerekkorából azokra a varázslatos pillanatokra, amikor addig könyörgött anyukája szoknyáját rángatva: „mama, mesélj!", míg a mama végre elkezdte kedvenc meséjét?

Békességet szerzek és gonoszt teremtek [+]

Mustó Péter: Megszereted, ami a tiéd

Mohamed és Árdá Víráz túlvilág-járása [+]

Mi lesz a sorsunk halálunk után? Az ember folyamatosan keresi a választ. Ez a vallások egyik központi kérdése, és erre adnak egész részletes választ a különböző hagyományok túlvilág-járás történetei.

Van Gogh kiállítások [+]

Aki sokáig nézi a dolgokat, érettebb lesz, és mélyebben lát - mondja Van Gogh, és ő csak tudja.

Ötkarikás emlékek [+]

A XXX. Nyári Olimpiai Játékokat összefoglaló fotókiállítás nyílt 2012. november 22-én a Magyar Nemzeti Múzeumban, Döntő pillanat címmel. A tárlat megnyításával egy időben az Ötkarikás magyarok című állandó kiállítás is értékes relikviákkal bővült.

Mindszentyt hallgatni [+]

Magyarország utolsó hercegprímásának, a „fehér vértanúnak", diktatúrák és forradalmak áldozatának születésének 120 éves évfordulóját ünnepeljük 2012-ben.

A művészet integrál [+]

Kiállítás Down szindrómás fiatalok és kortárs művészek közös alkotásaiból

Mi is a normális és a nem normális? Hol húzódik a kettő határa? Szükséges-e határt húzni, érdemes-e határt húzni? Van-e jogunk határt húzni? Hisz az is lehet, hogy bizonyos szempontból nézve mi nem vagyunk normálisak.

Bölcsészsátán [+]

Minden olyan ember, aki önnön létezésén töpreng, eljut egyszer odáig, hogy szeretne beszélgetni a Sátánnal. Persze itt most nem arra gondolok, hogy "rendszeresen", de legalább egyszer, amikor éppen erősnek és kellőképpen kíváncsinak érzi magát.

Léha hímek helyett férfiakat! [+]

- Gondolatok Rohr könyve kapcsán

Nem azért mondom, hogy másokat megsértsek, de sok töketlen fiatal felnőtt férfit ismerek. Közös jellemzőjük a döntésképtelenség, a léhaság és a feminim tulajdonságok széles tárházának felvonultatása. Igazából ők még nem férfiak csak hímek, azt gondolom. Hímpéldányok.

Asztaltáncoltatás, szellemek, médiumok a tudomány látóterében [+]

- avagy hogyan kerül a csizma az asztalra?

Kislánykoromban hívtak a nagyobbak asztaltáncoltatásra, szellemidézésre: feszült csendben várakoztunk, de nem történt semmi. Az asztal maradt a helyén, a pohár sem vándorolt a betűkhöz, és hangokat sem hallottunk. Később elmagyarázták a  felnőttek, hogy ez szamárság, nem kell mindent elhinni, amit a nagyobbak mondanak.

Egy szellemi adósság törlesztése [+]

- Miles Christi Évkönyv MMXI.

Kezemben tartom a Miles Christi Évkönyvet, egy vastag, kellemes kiállítású tanulmánykötetet, mely tudományos tanulmányokat, eszmetörténeti és ismeretterjesztő írásokat és interjúkat is tartalmaz. A meglehetősen változatos témák között az erős tradicionalizmus és a deklarált katolikus szemlélet a kapocs.

A hópárduc talpra áll [+]

Dokumentumfilm készült Erőss Zsolt hegymászóról, mely lábának amputálásától a soron következő 8000-es csúcs megmászásáig kíséri figyelemmel a sportember életét. Megnéztük.

Drótszamáron Róma felé [+]

Legyetek bátrak elindulni, ha elestek, újra felállni, mert olyan kincseket rejteget egy ilyen túra, amit nem lehet mással pótolni. Induljatok el!

A MŰ [+]

- avagy mindenki jó valamire, ha más nem, elrettentő példának

Ha szemléltetni akarnám, milyen a műkereszténység, a műöröm, a műhála, a műbánat, vagy a műujjongás, az Imperfectum együttes Megadatott nékem című lemezét venném elő.

Abrak-Zsoké [+]

Huszthy Ádám: Lovas kislexikon

Akármilyen meglepő, Kincsem országában még nem jelent meg olyan összefoglaló mű a lovaglással és a lovakkal kapcsolatban, mint Huszthy Ádám közelmúltban napvilágot látott Lovas kislexikona.

Na? Mi legyen? [+]

Anthony Burgess: Gépnarancs

Egy könyv, amiben minden szereplő és minden cselekedet rossz - mi másról szólhatna, mint a jóságról? Új kiadásban kapható a könyvesboltokban a Gépnarancs.

Az orosz birodalmi gondolat [+]

Gecse Géza: Bizánctól Bizáncig

Gecse Géza könyvének új kiadása Oroszország birodalommá alakulásának idejétől, vagyis Rettegett Iván korától Putyin mandátumáig tekinti át az orosz állam, az orosz birodalmi gondolkodás fejlődésének történetét. A magyarok számára máig ható jelentőséggel bír a "demokratikus pánszlávizmus" eszméje, hiszen az a II. világháborútól egészen az 1940-es évek végéig jelentősen befolyásolta szomszédaink és a szovjet döntéshozók gondolkodását, s hatása mindmáig érezhető, még ha nem is olyan mértékben, mint egykor.

Sárkányölő és a templomosok [+]

Bethlenfalvy Gábor: Szent lovagok

A lovag szóról általában egy talpig páncélozott öldöklőgép, a szentről pedig egy térden állva vezeklő, ég felé fordult tekintetű, imádkozó alak jut eszünkbe. Ha pedig azt halljuk: szent lovagok, mintha nem stimmelne valami.

Vájt fülű keresztények [+]

Honlap

Keresztény-rock oldalnak indult, majd az évek során egy összetett, zenei és hitéleti portál lett belőle. A folyamatos rovat-bővülés miatt újabb és újabb portálokat kellett elindítani a készítőknek, hogy a vajtful.hu fő vonala mégiscsak a zenei magazin lehessen. Íme, az eredmény, nem csak vájt fülűeknek.

Vissza a lap tetejére
impresszum / médiaajánlat / adatvédelem / partnereink /