Június 1-jén ismét egy irányba mozdul az ország!

Idén újra a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont az évente megrendezésre kerülő, nagyszabású keresztény felekezetközi eseménynek, az Ez az a nap!-nak.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat eddig csaknem 160.000 embert mozgatott meg, és világszínvonalú hazai és nemzetközi gospel zenekarokat állított színpadra, harminc nemzetből. Az idei Ez az a nap! sztárvendége Israel Houghton, akiről az 1990-es években lemondott a zeneipar, mondván nem elég fekete, és nem is elég fehér – azóta 5 Grammy-díj birtokosa.

Az Israel Houghton zenekara, a New Breed egyedülálló módon ötvözi a soul, a gospel, az RnB, és a funky stílusjegyeit. Houghton amúgy háromgyermekes családapa, 15 év alatt 12 albumot adott ki, zenei teendői mellett pedig a World Vision nevű segélyszervezet szóvivője.

Az est másik külföldi fellépője a 17 albummal rendelkező Gateway Worship (Texas, USA). A zenekar a 2000-ben megalakult Gateway Gyülekezet dicsőítő csapatából nőtte ki magát. Zenei vezetői a kezdetektől Thomas Miller, Walker Beach, Kari Jobe, David Moore, és Zach Neese, akik ma is a csapat részét alkotják.

Közkívánatra ismét összeáll egy 1000 fős kórus, a Joy Gospel Music zenekara kíséri őket. Magyarország legnagyobb kórusával elénekel egy dalt Henderson Dávid is, aki az egyik tehetségkutató műsorban vált ismertté 2012-ben. A magyar blokkban fellép Johnny K. Palmer, a Bolyki Brothers, továbbá Pintér Béla, Lakatos Péter, Prazsák László, Csiszér László, Dobner Illés, Gável András és Gellért.

A koncertek mellett további színes programokkal várják a résztvevőket a szervezők. Pénteken egész napos konferencia lesz a Gateway Worship tagjaival dicsőítő zenészeknek és érdeklődőknek (előzetes regisztráció szükséges), de idén is lesz 24 órás dicsőítés, valamint külön programok várják a legkisebbeket is.

Jegyinfó itt.

Minden vélemény számít!