Hiánypótló tehetséggondozó programot indít a Mathias Corvinus Collegium

Szeptember elsejétől négy magyarországi nagyvárosban lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) új tehetséggondozó tréningjére. A Fiatal Tehetség Program (FIT) felső tagozatos diákoknak kínál játékos gazdasági, egészségügyi, kommunikációs és természettudományos képzéseket. Az ingyenes, hétvégi programok a gyakorlati angoltudást és a célzatos pályaválasztást is segítik.

Tehetséges, közösségben aktív, új oktatási módszerekre fogékony általános iskolásoknak hirdet programot a Mathias Corvinus Collegium. A FIT-re szeptember 18-ig négy városban, Pécsett, Szolnokon, Miskolcon és Veszprémben várják ötödik osztályba lépő diákok jelentkezését.

A kurzus tematikája az iskolai órákon nem vagy kevésbé oktatott, ugyanakkor fontos, mindennapi életünkhöz sok szállal kötődő területekre összepontosít. Hogyan befolyásolnak minket a reklámok? Hogyan készül egy film, mi történik egy hírügynökségben, mitől működik jól egy médiagépezet? Mit kell tudnia egy mentősnek, milyen érzés életet menteni? Hogyan működik a tőzsde, a pénzügyi világ? – néhány kérdés, ami a FIT-alkalmakon előkerül.

A diákok a kéthetenkénti, hétvégi kiscsoportos tréningeken a különböző kérdésköröket az MCC minőségének és hagyományainak megfelelő friss, tapasztalat-orientált pedagógiai módszerekkel járhatják körül. A FIT-program része a tematikán túl a közösségépítés, kirándulások és a gyakorlati angoltudás fejlesztése is.

A FIT online felületén szeptember 18-ig bárki jelentkezhet, aki most lép ötödik osztályba, és vállalja a teljes éves programon való részvételt. Az MCC munkatársai a jelentkezőkből városonként többkörös válogatással alakítják ki a végleges csoportokat. A részvevőket az év során személyes mentoráció kíséri végig a programokon.

A program a résztvevőknek teljesen ingyenes. A FIT a Magyar Nemzeti Bank alapítványai, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), illetve a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS) támogatásával valósul meg.

Minden vélemény számít!